Fleksitid i utelivet

 

Av Arno Mong Daastøl

 

Thor Olaf Hegna har forslått å begrense oppetiden i utelivet. Det kan være smart.

Kragerøs uteliv utenom sommersesongen har blitt helt bedrøvelig utenom ”sesongene” – i skarp kontrast til andre steder i landet. Det er knapt liv i uka inklusive fredag, og lørdagslivet starter ikke før i 11 tiden på kvelden. Flere utesteder har måttet stenge.

Start derfor med en forsøksordning der man stenger bare én time tidligere. Om sommeren når byen har flere innbyggere, og folk vil nyte de lyse kveldene ute, kan oppetiden utvides til for eksempel det man har i dag. Altså: ”Sommertid” og ”vintertid” i utelivet. ”Sommertid” kan være i sommermånedene juni til august - eller i skoleferieperioden.

Kafeer og puber er offentlige møteplasser der venner og bekjente kan komme sammen og kose seg. Forutsetningen for at de skal treffes er at de går ut samtidig, og at prisene er rimelige. Kragerø er en liten by med få folk, derfor kan det være lurt å begrense tiden, slik at folk faktisk treffer andre når de går ut. Det er lett for mange å bli sittende lenge hjemme, slik at når de endelig kommer seg til byen … - da er mange gått hjem.

Kortere utetider vil også kutte kostnadene for restaurantbransjen, slik at de kan overleve bedre. Kanskje kunne de også sette ned prisene litt, slik at folk får råd til å gå ut på byen litt oftere sammen med venner i hyggelig lag. Kortere utetider vil begrense tiden folk har til å sitte hjemme og drikke, slik at helgefylla kanskje kunne avta. Kortere utetider vil også medføre at ansatte og musikere som er foreldre, lettere kan kombinere utelivet med foreldreansvaret. Det er heller ikke så dumt for folk flest å treffe venner og bekjente på en tid av døgnet da man er våken, i stedet for å treffe dem i halvsøvne og i litt i ørska. Det kan også være en god ide å få mer ut av morgendagen. De spreke finner vel alltids et nachspiel likevel … ?

Som sagt, start med en forsøksordning der man stenger bare én time tidligere, og dessuten ”sommertid” og ”vintertid”.